Pismo zahvalnosti

Moje pismo zahvalnosti

Kako drukčije započeti novu stranicu u životu, nego zahvalnošću. Zahvalnost je jedna od tehnika koja mi je u najtežim životnim trenucima pomogla, i baš iz tog razloga pišem otvoreno pismo zahvalnosti.

Zahvalna sam svih životnim izazovima koji su mi pomogli da narastem, prihvatim, prevaziđem i sada budem oslonac drugima u njihovim životnim promjenama.

Svjesna sam da vrlo često zahvaljujemo tek onda kada su stvari već završene, kada su prošlost, ali zahvalnost je ključna u trenucima kada nam se svijet ruši.

Relativno je lahko biti zahvalan kada nam se dešavaju lijepi trenuci, dok kad nam se dešavaju loše stvari, obično smo tužni, ljuti, razočarani i posljednje o čemu razmišljamo je zahvalnost. Ali kada prođe određeno vrijeme, shvatimo da smo prošli kroz neko novo iskustvo i da smo naučili lekciju koja nam je bila neophodna za rast i razvoj.

S druge strane, uvijek sam gledala da zahvalnost bude moj svakodnevni zadatak. Uvijek imamo na čemu biti zahvalni.

Sjećam se da sam početkom 2019. godine, imala išijas, nisam mogla da se krećem, i tada sam Bogu zahvaljivala što imam supruga koji mi je pomagao da ustanem, da dođem od tačke A do tačke B. Zahvaljivala sam na svakom velikom i malom blagoslovu, jer sam imala priliku da dok ležim „razaberem“ sve svoje misli.

Ako u ovom trenutku ne znaš na čemu biti zahvalna – zahvali se Bogu na otkucajima svog srca, na svakom novom udisaju, na novom danu i prilici da ostvariš svoje snove.

Zahvalnost možemo izraziti na razne načine.

Jedno od mojih uvjerenja jeste da ako ne izražavamo zahvalnost ljudima, ne možemo biti zahvalni ni Bogu. Obzirom da sam religiozna osoba i da me vjera uči, ako budemo zahvaljivali Bogu, da će nam On dati više, počela sam pisati zahvalnosti.

Svakodnevno pismo zahvalnosti sebi za sve nove uspjehe. Svakodnevno pismo zahvalnosti za sve nove lekcije. Za sve padove i ono čemu su me naučili.

Svakodnevno pismo zahvalnosti za sve ljude oko mene, koji mi uljepšaju dan. Pismo zahvalnosti za ljude koji više nisu dio mene, a nekad su unijeli radost u moje srce. Pismo zahvalnost za osobe koje su se poigrale mojim emocijama i pokazale mi gdje sam „slaba“, gdje trebam da radim i prekucam igricu.

Danas sam zahvalna na…

Danas sam zahvalna na prilici da vam sve ovo pišem, zahvalna sam na svim novim životnim lekcijama i prilikama za rast i razvoj.
Danas sam zahvalna na svim izazovima koji su bili dio mene, i koji su mi omogućili da danas budem ono ko jesam.
Osjećaj zahvalnosti mi je pokazao put do prihvatanja odgovornosti.

Danas sam zahvalna što mogu kroz svoju svrhu, lijepu riječ i djela, pokazati vam da je svijet pun veselih boja i da je moguće smijati se svaki dan- iskreno i punim srcem.

Kad god mi se ukaže prilika, ja pričam i pišem o zahvalnosti. Iako je mnogo tema o kojima mogu pričati, voljela bih da čitavom dunjaluku opišem kakvu „moć“ zahvalnost ima. I da svako uvrsti u svoj svakodnevni program zapisivanje zahvalnosti za taj dan. Upravo zbog toga sam na temu zahvalnosti govorila i za emisiju Žene na ti.

Okruženi smo blagodatima na sve strane, fokusirajmo se na one dobre i pozitivne strane u našem životu kako bismo uvijek osjećali mir i sreću. Jer vjerujem da sve što nam je u životu potrebno da bismo blistali jeste mir i zadovoljstvo duše.

Budite zahvalni jer mnoge kapije ovog svijeta čekaju baš vas da ih otvorite.

Comments

  1. […] Učiti i napredovati. Vjerovati da stvari koje nam se dešavaju su za naše najveće dobro. Biti zahvalni, i Njemu pokorni. Biti svjesni da je život na ovom svijetu prolazan i kao što sam već gore […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *