Niko nije kao ti!

Niko nije kao ti!

Želja mi je da ovaj članak bude tvoj vjetar u leđa. Da prepoznaš koliko vrijediš i da znaš kolika je „moć“ u tebi. Niko nije kao ti! Ti si jedinstvena, imaš svijetu da ponudiš svoju posebnost.
Životni standardi i društvene mreže nam stalno nameću misao da je kod nekog nešto bolje i da ideja koju mi imamo je već viđena. Baš zbog toga, s tobom želim danas da pričam o tome.

Zašto niko nije kao ti?

Ljudi posjeduju sve sposobnosti koje su potrebne za uspjeh. Uspjeh nije samo iznos na bankovnom računu. Uspjeh je mnogo više od toga. Moja definicija uspjeha je da dam svoj doprinos ovom svijetu. Da u svemu i svima vidim dobro, da se osjećam fenomenalno. Moj uspjeh je da kroz život idem sa osmijehom, i da sve prepreke koje mi nalete na mom putu prihvatim, prigrlim i prevaziđem.
Koja je tvoja definicija uspjeha? Upravo zbog toga si posebna. Niko ne živi život poput tebe. Jedan isti događaj za tebe i mene ima dvije različite priče. Različite emocije. Različite uspomene. Različito značenje. Baš zbog toga, ti si kreator svog života.

To je moja sudbina…

Danas ćemo prestati biti žrtve života. Danas ćeš svoju sudbinu pretvoriti u svoje „najluđe“ snove. Danas ćeš prihvatiti svoje iskustvo kao svoju životnu priču. Svi možemo naći razloge zbog čega nešto ne funkcioniše. Zbog čega „trebamo“ da odustanemo od naših snova. Stoga, danas reci sebi da si vrijedna, da imaš svijetu šta da ponudiš. Donesi odluku da ćeš svog unutrašnjeg kritičara pretvoriti u svog unutrašnjeg mentora. Osobu koja će ti pomoći da utišaš svoje strahove.

Ali, sve je već viđeno…

Sigurno ćeš sada reći, ali ono što ja želim već je viđeno. To već neko radi. Nije originalno. Međutim, danas je sve u svijetu viđeno. Zamislite da su kompanije koje se bave proizvodnjom tehnoloških uređaja rekle: „Mi nismo prvi izmislili telefon, nećemo se time baviti. To je već viđeno.“ Danas bismo bili uskraćeni za mogućnost da biramo ono što je u skladu sa našim vrijednostima.
Baš zato, niko nije kao ti! Tvoja priča je samo tvoja priča. Čak i da je pričamo istim jezikom, na isti način, istim ljudima… Onaj ko ima slične životne vrijednosti kao ti, doći će kod tebe. Mnogo je važno znati da jedna priča može imati isti sadržaj, ali da će drukčije biti ispričana. Dolazimo do onog „svako ima svoju nafaku.“

Nemoj dopustiti…

Nemoj dopustiti da budeš nijemi posmatrač svog života. Nemoj dopustiti da svoje snove skrivaš po ladicama, jer to nije vrijedno. Nemoj dopustiti da te životne okolnosti sabotiraju i da svoj potencijal ne pokažeš onima kojima je potrebno.
Svima nam je potrebno da vidimo tvoj put, tvoje uspone i padove. Tvoju odlučnost. Tvoju hrabrost. Tvoju vrijednost. Želimo da u tebi vidimo osobu koja će biti primjer kako je moguće mijenjati sve! Vjeruj u sebe! Budi zahvalna. Za danas. Za sutra. Za mogućnost života. Budi uz one koji vide najbolje u tebi! Budi uz one koji te podržavaju i koji te podstiču da budeš svoja najbolja verzija.

Tebi i meni…

Niko nije kao mi! Današnji dan je poseban da pokažemo svijetu našu vrijednost. Da pokažemo našu autentičnost. Današnji dan je prilika da hrabro koračamo prema našim snovima – da ih već danas živimo.  Današnji dan je tu da volimo sebe, porodicu, prijatelje… Da volimo sve oko nas, da volimo život! Danas je naš dan za snove! Iskoristimo ga… i ne zaboravi – Posebna si, baš takva kakva jesi! Baš takva TI nam trebaš da svojom pojavom krasiš naše živote! Odvažna. Hrabra. Svoja.

Ako već nisi… Pročitaj moj prethodni tekst o ograničavajućim uvjerenjima.

Izjava o odricanju odgovornosti: Stavovi i mišljenja navedena u ovom tekstu pripadaju autoru, korisnik preuzima rizik od bilo kakvih oštećenja te samim tim može ili ne mora dijeliti mišljenje o navedenoj temi

Comments

  1. […] Pitaj sebe zbog čega želiš to nešto da ostvariš? Imaš li jasno definisan cilj? Hoćeš li biti sretnija kada on bude ostvaren? Šta će se promijeniti nakon što to bude tvoja realnost? Jesi li spremna preuzeti odgovornost za […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *